Egy cég sem jelentkezett a zetelaki járda előző munkálatainak javítására

Újból meg kell hirdetni a közbeszerzést

(0 Szavazat)4 megjelenítés

Harmadszor kellett újrahirdetni a közbeszerzést a zetelaki járda előző kivitelező által elvégzett munkálatainak kijavítására, miután a legutóbbi kiírásra sem jelentkezett egyetlen cég sem. A jelenlegi kiírásra április 18-ig tehetik le ajánlataikat az építő cégek. A beruházás áfa-nélküli értéke százezer lej.

Mint írtuk Hargita Megye Tanácsa tavaly nyáron kénytelen volt szerződést bontani a korábbi kivitelezővel, mivel nem tartotta a szerződésben foglalt határidőket és az elvégzett munkálatok sem feleltek meg a minőségi előírásoknak.

A munkálatokra két külön közbeszerzést indítottak el. Tavaly decemberben sikerült egy új kivitelezővel szerződést kötni a beruházásból hátramaradt befejezési munkálatokra, amelyben a kivitelező a betonelemekből álló fedőlapokat kell kivitelezze a betonozott sáncoknál. Erre a munkálatra is a harmadik kiírásra volt jelentkező. A jelenlegi kiírás pedig az előző, bákói kivitelező cég által elvégzett rossz minőségű munkálatokat kell majd javítania a licitet megnyerő cégnek. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint a munkálatokra leginkább helyi cég jelentkezésének örülnének, hiszen kis munkálatról van szó, ugyanakkor láthattuk mi történik, amennyiben más megyéből jelentkezik kivitelező. A megyei tanács elnöke bízik benne, hogy lesz jelentkező cég a kis munkálatú kiírásra, annak ellenére, hogy az ország rossz gazdasági politikája ellehetetleníti a cégeket, így a beruházások sem haladnak a közbeszerzési akadályok miatt.

A beruházás előzményei a beruhazas.hargitamegye.ro oldalon olvasható.

A beruházás kronológiáját alábbi közleményünkben foglaltuk össze:

https://hargitamegye.ro/hirek/elsodleges-prioritas-a-zetelaki-jarda-epitese.html

Csíkszereda, 2019. március 30.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2019, június»
hkscpsv
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
FACEBOOK

Projektek
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank
 

 

 

 

 

ENSIE

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774