Csíkkarcfalvi diákok nyertek táborozást a hatos villában

Rajzpályázatot hirdetett a Hargita Hegység Közösségi Fejlesztési Társulás

(0 Szavazat)20 megjelenítés

Idén is meghirdette rajzpályázatát a Hargita Hegység Közösségi Fejlesztési Társulás - melynek tagja Hargita Megye Tanácsa – Kedvenc táborhelyem a hatos villa címmel. A rajzpályázat nagy érdeklődésnek örvendett, ami azt bizonyítja, hogy egyre népszerűbb a homoródfürdői hatos villa. A pályázatot a V-VIII. osztályos Hargita megyei diákoknak hirdette meg a villát ügykezelő társulás, célja, hogy ez a korosztály is felfedezze és megszeresse a táborhelyet. A beérkezett munkák elbírálását június 20-án tartották.

– Hargita Megye Tanácsának és a Hargita Hegység Közösségi Fejlesztési Társulásnak az a szándéka a villa felújításával és a különbözü népszerűsítő tevékenységekkel, hogy újraélesszük a hajdani homoródfürdői diáktábort, ezzel is hozzájárulva a megye turisztikai kínálatának szélesítéséhez – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A pályázatra minden osztály egy közös, A2 méretű rajzot kellett készítsen úgy, hogy minden tanuló részt vesz a munkafolyamatban. A témának megfelelően, a munka, amely bármilyen technikával készülhetett, a hatos villát és/vagy a környékét, illetve a táborban zajló tevékenységeket kellett ábrázolja.

Idén még nagyobb volt az érdeklődés a pályázat iránt, összesen negyven munka érkezett a kiírásra, amelyből egyet választott a zsűri. Ez alkalommal az ötnapos, hétfőtől péntekig tartó táborozást a csíkkarcfalvi Mártonffy György Általános Iskola VI. osztálya nyerte. Ezt az osztályközösséget várja Homoródfürdőn festői környezetben az újranyílt hatos villa. A környéken bő vizű borvízforrások, hideg-meleg vizes szénsavas fürdők, lovaglási, valamint télen sízési lehetőségük van az ide látogatóknak. Kikapcsolódásra kiválóan alkalmas környezet, évszaktól függetlenül. A villa 44 férőhelyes, fűrdőszobával és kis konyhával felszerelt.

Csíkszereda, 2018. június 20.


[ Ifjusági hírek ]

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2019, január»
hkscpsv
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

Projektek
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank
 

 

 

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774