Családban élni nagyon jó!

Maroshévízi családnapok a református egyházközség szervezésében

(0 Szavazat)20 megjelenítés

Június 16–17. között Maroshévízen egy különleges rendezvényre került sor, melyen egyházközségünk vallásórásai, ifiórásai és családjuk vettek részt. A szombati nap egy rendhagyó vallásórával és ifiórával indult, melynek keretében a jelenlévő, gyermekek és fiatalok a család fontosságáról, és Isten által elrendelt voltáról hallhattak, tanulhattak. Ezt követően Orbán Imola élménypedagógus különböző játékokkal örvendeztette meg a résztvevőket. 14 órától csatlakoztak a rendezvényhez a gyerekek szülei. Ekkor a helyi református lelkipásztor által tartott tematikus áhítat következett. 

Az ezt követő előadásban Orbán Imola a tapasztalati tanulás módszereiről, illetve a gyermeknevelés pragmatikus módjáról tartott egy rövid interaktív előadást a jelenlévő szülőknek. Számos kérdés felmerült a jelenlévőkben az úgynevezett „Z generáció” nevelésében tapasztalt kihívásokat illetően. A szülők konkrét élethelyzeteket osztottak meg egymással, melyben a szakember tanácsait kérték.

A közös ebéd után, közös „szülő-gyerek játékok” következtek, melyek során az egyes családok mérték össze ügyességüket, kreativitásukat. A gyerekek hatására a szülők is könnyen bekapcsolódtak, feloldódtak. A játékok által a családok megtapasztalhattak olyan helyzeteket, melyekre a mindennapok forgatagában csak ritkán, vagy egyáltalán nincs lehetőségük

Az élményekkel teli, játékos nap után, vasárnap 10 órától közös istentisztelettel indult a rendezvény második napja, majd ezután busszal indultak a családok Marosvásárhelyre, ahol a helyi állatkert meglátogatása jelentett élményt a résztvevők számára.

Meggyőződésünk, hogy a közösen eltöltött élményteli percek által a családok tagjai közelebb kerültek egymáshoz, ezáltal növekedett az egyes családok kohéziós ereje is. A rendezvény keretében a szórakozás mellet a résztvevők lelkiekben is gazdagodhattak az ige tanítása és az együtt töltött minőségi idő által. A maroshévízi családok mellett Borszékról két család, illetve Galócásról egy család vett részt a családi napokon, melynek keretében több mint negyven személyt sikerült megszólítanunk.

Reméljük, hogy a rendezvény által hozzájárulhattunk ahhoz, hogy a résztvevő családok megerősödhettek abban a meggyőződésükben, hogy családban élni jó, és ezáltal a társadalom eme sejtjei még nagyobb stabilitást nyertek. Köszönettel tartozunk Harghita Megye Tanácsának, mely intézmény felvállalta rendezvényünk főtámogatói szerepét. 

Csíkszereda 2018 június 20


[ Családi hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
FACEBOOK

Projektek
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank
 

 

 

 

 

ENSIE

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774