Borboly Csaba: Nem fogunk fizetni a rosszul kivitelezett munkáért!

Szerződést bontanak a kivitelező céggel

(0 Szavazat)41 megjelenítés

Szeptember 29-én, pénteken Zetelakára látogatott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Szabó Barna megyemenedzser, ahol Nagy Attilával, Zetelaka község polgármesterével közösen tekintették meg a megyei tanács Járdaprogramja keretében épülő járda munkálatait, amelyre az elmúlt időszakban többen panaszkodtak. 

A 2,8 kilométeres megyei útszakasz egyik oldalán húzódó járda tervét a zetelaki önkormányzat biztosította, a többi szükséges költséget a megyei tanács állja Járdaprogramja révén.

A megyeelnök Facebook-bejegyzésében arról ír, hogy a helyszínen megbizonyosodtak a silány kivitelezésről, és ezért a munkáért nem fognak fizetni a munkálatvégző cégnek. A beruházás kivitelezését egy bákói cég nyerte el, aki a kezdéssel is késett, és az eddig elvégzett munkája is pontszerű javításokra szorult. A megkötött szerződésben foglaltak szerint a kivitelezőnek szeptember 20-ig kellett volna elkészülnie az aszfaltozott járdával, azonban szerződéshosszabbítást kért október végéig.

– A szakértői felmérést követően szerződésbontásra fog sor kerülni, majd ezt követően, másnap újra kiírásra kerül a kivitelezés a járda és a sáncok lefedésére. Addig is kérem közlekedjenek óvatosan – kéri az ottlakók türelmét Borboly Csaba megyeitanács-elnök.

A megyeelnök arról biztosította Nagy Attila polgármestert, hogy az önkormányzattal továbbra is szorosan együttműködnek annak érdekében, hogy az ősz folyamán befejeződhessen a járda.

A témához kapcsolódó előzményekről itt olvashatnak:

- Késik a járda építése Zetelakán

- Közel 3 km járda épül Gyergyóalfaluban és Zetelakán

Csíkszereda, 2017. szeptember 29.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774