Borboly Csaba: Lehetőséget kell biztosítani a fiataloknak, hogy munkahelyet teremthessenek maguknak

Interaktív gazdasági fórum az Ifjúság hete rendezvénysorozat keretében 

(0 Szavazat)46 megjelenítés

– Az ifjúság évének fő célja, hogy felhívjuk a figyelmet a fiatalok elvándorlásának problémájára, hisz megengedhetetlen, hogy akár egy politikus is a homokba dugja a fejét a téma kapcsán. Nem elég munkahelyeket teremteni, hanem biztosítani kell minden feltételt a fiataloknak, hogy vállalkozásba kezdhessenek, és ők maguk munkahelyet teremtsenek – nyitotta meg az interaktív gazdasági fórumot Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A megyeelnök elmondta, Hargita Megye Tanácsa pályázatain és számos más programon keresztül dolgozik azon, hogy a fiatalok kipróbálhassák magukat, és a kudarcok után is lehetőségük legyen az újrakezdésre és fejlődésre.

–  Olyan jövőképet kell biztosítani az ifjúságnak, mely az itthon maradásra és a hazatérésre ösztönzi őket – tette hozzá Borboly Csaba.

– Fontos, hogy tudatosuljon a fiatalokban, hogy a siker nem a nagy autót és nagy házat jelenti, hanem a tudás birodalmát, a tapasztalatot és a fejlődést – hangsúlyozta Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke. „Ez a hét lehetőség arra, hogy olyan információkhoz jussanak a fiatalok, melyeknek a későbbiekben hasznukat vehetik, ha vállalkozásban kezdenének” – mondta az alelnök.

Cilip Árpád, a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség ideiglenes igazgatója Merj gazdaságot építeni! címmel tartott előadást a középiskolás és egyetemista fiataloknak, melyet Király Szabolcs Gyere haza és vállalkozz! interaktív előadása követett. Borsa Orsolya pályázati szakértő a Start up-okról tartott bemutatót, majd Vitos Iván olyan fiatal vállalkozókról tartott előadást, akik jó példát mutathatnak mindenki számára, végül pedig Jánó Edit, a Megyei Munkaerő Elosztó Ügynökség részéről a fiatalok alkalmazási lehetőségeiről tartott tájékoztatást.

Csíkszereda, 2018. május 8.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774