Absztrakt képeivel is megmutatkozott Moldován Zsolt

Vonzások bűvöletében a megyeháza kiállítóterében

(0 Szavazat)73 megjelenítés

Moldován Zsolt csíkszeredai festőművésznek elsősorban tájképeit és portréit ismerik a képzőművészetek kedvelői, ezúttal absztrakt képeiből nyílt kiállítás november 3-án, péntek délután a megyeháza földszinti kiállítóterében.

A kiállítást megnyitó Bács Béla János emlékeztette a nagyszámú tárlatlátogatót arra, hogy Moldován Zsolt pályája kezdetén – 15 évvel ezelőtt – szintén absztrakt képekkel mutatkozott be a nagyközönségnek és gyűjteményes tárlatain azóta is felvillantotta vonzódását ezen kifejezési mód iránt. Régóta dédelgetett vágya volt azonban, hogy nagyobb energiát és időt szentelve az absztrakt ábrázolási módnak, mélyebben alámerüljön ezen kifejezési mód rejtelmeibe.

– Ez a művészi nyelvezet nem csak nehézséget, hanem lehetőségeket is hordoz magában, hiszen az átlagosnál nagyobb teret enged az egyén lelki tartalmaival való asszociációkra, rezonálhat a befogadás pillanatának hangulatára és nem utolsósorban hosszú távon újabb és újabb megközelítési módot képes megnyitni bennünk – fogalmazott Bács Béla János.

Moldován Zsoltnak legutóbb három éve volt egyéni tárlata a megyeközpontban, azóta csoportos kiállításokon láthattuk munkáit. Ugyanakkor egyéni kiállítással mutatkozott meg Budapesten, Pilisvörösváron, Bukarestben és Sepsiszentgyörgyön.

A kiállítás az elkövetkező hetekben a nap 24 órájában megtekinthető a megyeháza hátsó kiállítóterében.

Csíkszereda, 2017. november 4.


[ Kulturális hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2018, november»
hkscpsv
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774