A zene és a hagyományok szeretete motiválja

Dávid Izabella megbízott menedzser vezeti a Forrásközpontot

(0 Szavazat)26 megjelenítés

Dávid Izabella lett október 8-tól a Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont ideiglenes, elnöki rendelettel kine¬ve¬zett menedzsere. Csütörtök délelőtt a megyeházán egyeztetett Borboly Csaba megyeitanács-elnökkel és Bíró Barna Botond alelnökkel. 

A találkozó után az új menedzsert kérdeztük:

– Kérjük mutatkozzon be, meséljen magáról!

– Dávid Izabella vagyok, pedagógus a szakmám, több mint húsz évet voltam tanító, fejlesztő pedagógus és zenetanár, intenzíven foglalkoztam zenével, néphagyományok kutatásával, feltárásával. Rendszeresen énekelünk gyerekekkel, népdalcsoportokkal járunk énekelni, népdalénekeseket készítek fel versenyekre. A kulturális élet nagyon közel áll a lelkemhez, ez az egész családra átragadt. Három gyerek édesanyja vagyok, mindhárman hangszeren játszanak, bele nevelkedtek ebbe a kulturális, zenei életbe.

– Hogyan érte a megbízás, milyen kihívást lát benne?

– Húsz év után egy érdekes kihívásként élem meg és sok szépséget látok benne. Eddig is nagyon szerettem a programoknak a szervezését és úgy gondolom, hogy nagyon hasznára lehet ez a közösségünknek. Úgy mint iskolán kívüli tevékenységek be lehet vonni gyerekeket, és nem csak gyerekeket, hanem felnőtteket, szülőket is. Úgy gondolom, hogy ennek nagyon közösségtartó ereje van és remélem, hogy hasznára lehetek Hargita megyének így, ebben a státusban.

– Munkájához erőt és kitartást kívánunk!

Mint arról korábban hírt adtunk a korábbi vezető, Lőrincz Ildikó menedzseri szerződése lejárt és nem kívánta újból megpályázni, ezért az intézmény folyamatos működése érdekében volt szükség ideiglenes menedzser kinevezésére.

Hargita Megye Tanácsa újra kiírja a versenyvizsgát a tisztség betöltésére. Az ideiglenes kinevezés maximum 120 napig érvényes, vagy egy sikeres versenyvizsga lejártáig.

Csíkszereda, 2018. október 11.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2019, június»
hkscpsv
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
FACEBOOK

Projektek
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank
 

 

 

 

 

ENSIE

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774