A reformáció jegyében osztják ki idén az Orbán Balázs-díjakat

(0 Szavazat)24 megjelenítés

Maros, Hargita és Kovászna megye tanácsa idén hetedik alkalommal adományoz Orbán Balázs-díjat a három megye egy-egy jeles személyiségének, akik munkásságukkal hozzájárultak Székelyföld fejlődéséhez, a szülőföldön való megmaradáshoz és a közösségi értékek megőrzéséhez.

A 2017-es esztendő a Reformáció Emlékéve, ezért idén ennek jegyében olyan személyiségek kapják meg a kitüntetést, akik tevékenységükkel megújulást hoztak közösségük életébe, illetve szakmai teendőik mellett felvállalták hiánypótló szociális, kulturális és ifjúsági tevékenységek szervezését is, és ezáltal hozzájárultak a közösség összetartásához és megerősítéséhez. 

Az Orbán Balázs-díjakat az előző évek hagyományát követve idén is a Székelyföld Napok keretében fogják kiosztani. A díjátadó ünnepséget a három székelyföldi megye felváltva szervezi meg, idén Maros megye az esemény házigazdája. A 2017-es ünnepségre pénteken, október 20-án, este 6 órától kerül sor a marosvásárhelyi Vártemplomban. Az eseményen jelen lesz Maros, Hargita és Kovászna megye elnöke is, akik személyesen adják át a kitüntetéseket az idei díjazottaknak.

Az ünnepi rendezvény keretében fellép Boros Emese énekes és a Codex Régizene Együttes. A csíkszeredai együttes a reformáció évfordulójára összeállított előadását fogja bemutatni, amely a genfi zsoltárok feldolgozásán alapul. A Mint a szép híves patakra című előadás Szenci Molnár Albert zsoltárfordításaira  és Claude Goudimel harmóniáira épül. A régizene együttes historikus hangszereken játszva eleveníti fel a XVII. század eleji első magyar zsoltárokat.

A díjátadó ünnepségre a belépés ingyenes.

Csíkszereda, 2017. október 18.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774