A megyei utak menti forgalombiztonsági elemek karbantartására várják a cégek jelentkezését

A Szentegyháza felé vezető országúton található balesetveszélyes fák ügyére is megoldást sürget Hargita Megye Tanácsa

(0 Szavazat)29 megjelenítés

Megjelent az elektronikus közbeszerzési oldalon a megyei utak menti forgalombiztonsági elemek karbantartására kiírt hirdetés. Április 25-ig jelentkezhetnek a cégek a kiírásra, amelynek értéke 3,8 millió lej. Előzőleg Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke közösségi oldalán többször is ki kérte a lakosság véleményét, meglátásait a megyei utak mentén a közbiztonság javítása érdekében (itt és itt tekinthető meg). Az ehhez érkezett összesített javaslatokat pedig továbbította a megyei tanács műszaki vezérigazgatóságára áttanulmányozásra. A konzultációk összesítője az Elemző csoport honlapján tekinthető meg.

A megyei tanács elnöke szerint ezen megfogalmazott javaslatok mindegyike, olyan helyi problémákrra világítanak rá, amelyek nem mindig szembetűnőek, amelyeket így igyekeznek ki küszöbölni. Ugyanakkor reméli, hogy a közbeszerzést nem fogják akadályozni és olyan cég nyeri meg a kivitelezést, akivel szakszerűen és szorosan együtt tudnak működni.

Mindemellett számos panasz érkezett a megyei tanácshoz is a Szentegyháza felé vezető 13A jelzésű országút mentén elhelyezkedő balesetveszélyes fák ügyében. Ennek kapcsán Hargita Megye Tanácsa már novemberben felszólította az illetékes hatóságot, hogy keressenek megoldást rá, hiszen halálos balesetek is bekövetkeztek már a szakaszon.

Csíkszereda, 2018. április 10.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2018, december»
hkscpsv
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774