A hivatalosan bejegyzett szakmák közé sorolnák be a lelkigondozást

Negyedik alkalommal szervezték meg a lelkigondozók szakmai napját

(0 Szavazat)22 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsának támogatásával szervezte meg a KALOT egyesület november 10-én a lelkigondozók negyedik szakmai napját, melynek fő témáját a családok 21. századi kihívásai képeztkék Az eseményen részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is.
Szakáli Tünde szervező elmondta, egy olyan partnerre találtak a megyei tanácsban, melynek mindig számíthatnak maximális támogatására.

Borboly Csaba kiemelte, bízik abban, hogy hogy a megye közösségének számára is legalább annyira fontos a család és a lélek épsége, mint a fizikai, kézzel fogható megvalósítások.

– Nem elég utakat, hidakat, épületeket megépítenünk, hisz a család mindennek az alapja és az általunk képviselt közösség lelki és szellemi fejlődésének garantálása legalább akkora felelősséget és kihívást jelent számunkra, mint egy adott útszakasz leaszfaltozása vagy egy intézmény felújítása – fejtette ki a megyeelnök.

Borboly Csaba azt is elmondta, a magyar kormány jövőben a gyermekek évét hirdeti meg, melyhez számos programmal csatlakozna Hargita megye is és ebben számit az egyesület együttműküdésére.

A megyei tanács vezetője támogatta az egyesület kezdeményezését, miszerint a lelkigondozást is a hivataosan bejegyzett szakmák közé kellene sorolni, hiszen elmondása szerint ő maga is számtalanszor szembesül azzal, hogy a családi és lelki terhek kihatnak a környezete hétköznajaira is.

Éppen ezért felkérte az egyesületet arra, hogy kollégái számára is tartsanak előadásokat a közeljövőben, hogy megoldásokat találhassanak a felmerülő lelki eredetű problémáikra.

Csíkszereda, 2018. november 10


[ Egyházi hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2019, június»
hkscpsv
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
FACEBOOK

Projektek
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank
 

 

 

 

 

ENSIE

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774