A csíki polgármesterek „odatették a csontot”

Mindennap imádkoznak az úzvölgyi temetőért az alcsíkiak

(0 Szavazat)13 megjelenítés

Hatalmas tömeg gyűlt össze május 12-én az úzvölgyi temetőben az ökumenikus tábori istentiszteletre. Székelyföld és Erdély minden pontjáról érkeztek résztvevők, akik számára fontos, hogy mielőbb békés megoldás szülessen a kialakult helyzetre.
Legtöbben a csíki térségből érkeztek településvezetőikkel, polgármesterükkel, alpolgármesterükkel, helyi és megyei tanácsosaikkal közösen.

Jelen volt Csíkdánfalváról Bőjte Csongor-Ernő polgármester és Both Norbert László alpolgármester, Csíkmadarasról Péter Dávid alpolgármester, Csíkpálfalváról Ferencz Csaba polgármester, Csíkrákosról Császár Attila polgármester és Vizoli Miklós alpolgármester, Csíkszentdomokosról Karda Róbert polgármester és Albert Alfonz-Pál alpolgármester, Csíkszentgyörgyről György József polgármester és Szabó László alpolgármester, Csíkszentimréről Kencse Előd polgármester, Csíkcsicsóból Péter Lukács polgármester, Csíkszentkirályról Székely Ernő polgármester, Csíkszentmártonból László Antal alpolgármester, Csíkszentsimonból Kozma István polgármester, Gyimesfelsőlokról Pap Imre polgármester, Gyimesközéplokról Gergely Károly polgármester, Kászonaltízről András Zoltán polgármester, Kozmásról Szántó László polgármester, Madéfalváról Csibi József polgármester és Szőcs László alpolgármester, Tusnádfürdőről Albert Tibor polgármester és Melles Mária alpolgármester vettek részt a megemlékezésen.

– Felemelő volt látni a hatalmas fegyelmezett tömeget, amely összegyűlt május 12-én, hogy közösen imádkozzunk. Elmondhatjuk, van összefogás, van erő, van közös ügy iránti érdeklődés és lelkesedés. Büszkének kell lennünk arra, hogy képesek vagyunk összefogni, megfogni egymás kezét akkor, ha baj van, ha szükség van erre – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke az ökumenikus istntiszteletet követően. – Köszönöm a csíki polgármesterek hozzáállását is, jó tudni, hogy közösségeinket olyan vezetők irányítják, akik számára fontos a közös ügyeink melletti kiállás, akik számára fontos, hogy megvédjük érdekeinket – tette hozzá Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Ez az összefogás nem új keletű, hiszen a csíki polgármesterek korábban, május 9-én sajtótájékoztatón jelentették be, hogy szolidaritást vállalnak Csíkszentmárton polgármesterével. Ennek szellemében minden település megszervezi az úzvölgyi temetőben a közös imádkozást, vagy a helyszínen tart gyerekeknek rendhagyó történelemórát. Ma délben csíkszentsimoni csoport gyűlt össze a temetőben, ahol együtt imádkoztak és beszélgettek az I. világháborúban történtekről.

Az úzvölgyi eseményeket követheti az alábbi oldalon: uz.hargitamegye.ro.

A temetőről készült áttekintő követhető itt: https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/2833478936678471/ vagy itt: https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/2172617739524377/

Csíkszereda, 2019. május 13.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2019, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank
 

 

 

 

 

ENSIE

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774