A csíki anyákat is várják a család munkacsoportba

Édesanyák Hete a megyeházán

(0 Szavazat)18 megjelenítés

Idén hetedik alkalommal szervezi meg a Csíki Anyák Egyesülete május 7-12. között az Édesanyák Hete névvel országos sikernek örvendő, példamutató egy hetes rendezvényt visszatérően a megyeháza márványtermében.

– Szeretünk visszatérni, beköltözni a meleg, és barátságos, világos parkettázott terembe, ahol igazi nagycsalád módjára belakjuk a helyet, gyerekzsivajtól, várandós anyukáktól, gyermekeiket pesztráló édesapáktól, olykor még nagymamáktól, barátainktól hangos és van teli az alsó szint – fogalmazott Tiboldi Bea, a Csíki Anyák Egyesülete elnöke.

A hivatalos megnyitót hétfőn, május 7-én 18 órától tartották megyeháza a márványtermében, ahol Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Zonda Erika programokért felelős vezérigazgató köszöntötte a megjelenteket, ismertetve a megyei tanács családprogramját és Család munkacsoportjának fő célkitűzéseit.

– Arra bátorítom Önöket, hogy jöjjenek ötletekkel, hisz nem csak ez a hét szól az édesanyákról és az ifjúságról, hanem az év minden napja. A megyeháza egy 24 órás intézmény, nyitottak vagyunk az alulról jövő kezdeményezésekre, hogy valós igényeknek tudjunk eleget tenni – emelte ki Borboly Csaba megyeitanács-elnök.

Zonda Erika vezérigazgató a Család munkacsoport tevékenyégét ismertette, ugyanakkor ez alkalommal felkérték a Csíki Anyák Egyesületét, hogy csatlakozzon a munkacsoportba való képviselettel.

A rendezvény fővédnöke idén is egy hölgy, Sógor Enikő 4 gyermekes édesanya. Ő és koraszülöttek ügyeit képviselő kollegái szerdán tartanak majd előadást az érdeklődőknek, és ezen alkalomból lehetőség nyílik a törvénymódosító javaslatot is aláírni a helyszínen, melyet Enikő és kollégái dolgoztak ki figyelmesen. Továbbá, egész hét folyamán gyűjtik a Corona-Hargita vonatok emberséges viszonyokat biztosító működési kérelmét támogató íveket is, amelyet a három megyei tanács elnök közösen kezdeményezett. Rendezvényt támogatja Hargita Megye Tanácsa, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége és a Communitas Alapítvány.

Csíkszereda, 2018. május 7.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774