25 éves gyümölcsöző kapcsolat Hargita és Bács-Kiskun megye között

A további együttműködés jegyében ültettek fát

(0 Szavazat)5 megjelenítés

Az elődeik munkájának szellemiségét követve kijelentik, hogy a jövőben is támogatni fogják ezt az együttműködést annak érdekében, hogy a térségeik történelmi, kulturális és gazdasági értékeit kölcsönösen feltárják, megismerjék és tovább örökítsék – erről írt ma alá szándéknyilatkozatot a csíkszeredai központi parkban Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat elnöke, akik ily módon ismerték el a Hargita megye és Bács-Kiskun megye közti együttműködés 25 évének eredményeit.

1994. szeptember 16-án Hargita Megye Tanácsa és a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat együttműködési megállapodást írt alá. Partneri, baráti és kölcsönösségen alapuló összefogásra kötelezték el magukat. A megyék közötti együttműködés eredményeképp gyarapodtak a gazdasági és kulturális kapcsolatok, de legalább ilyen fontosok a kialakult személyes barátságok is. A szándéknyilatkozat aláírását követően az együttműködés megerősítését szimbolizáló fát ültettek el a központi parkban, a testvérmegyék és testvértelepülések sétányán. A faültetésben a két megyeelnök mellett segített Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője is. Az ünnepi alkalmon a Bács-Kiskun megyei küldöttségen kívül jelen volt Majthényi László, a Vas Megyei Önkormányzat elnöke, Soós Zoltán, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának konzulja, Becze István megyei tanácsos és Szőcs-Mátyás István vezérigazgató is.

– A 25 éves kapcsolat tovább mélyítéséről van szó, és ma a testvérmegyei kapcsolat folytatásáról írunk alá szándéknyilatkozatot. Nagyon sok olyan kellemes pillanat volt a két megye különböző programjaiban, pályázatai, együttműködési kereteiben, amelyre büszkeséggel tekinthetünk – emelte ki Borboly Csaba megyeitanács-elnök.

– Az emberek közötti kapcsolatok működnek. Külön örülök annak, hogy Bács-Kiskun megyéből 28 településnek van Hargita megyei településsel élő kapcsolata. A megyei kórház orvosaival immár 13 éve járjuk Hargita megye különböző településeit, ez idő alatt 13 000 embert vizsgáltak meg, és az egészségügyi lehetőségeit javították a Kecskeméti megyei kórház orvosai – hangsúlyozta Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat elnöke. / Fotóalbum az eseményről.

 

Csíkszereda, 2019. június 6.


[ Nemzetközi hírek ]

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2019, június»
hkscpsv
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
FACEBOOK

Projektek
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank
 

 

 

 

 

ENSIE

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774