100 km a Mária úton – gyalog, kerékpáron vagy lóháton

Többnyelvű honlap fogja segíteni a zarándokokat

(0 Szavazat)118 megjelenítés

Egy olyan összefogásról van szó, amelyben a civilek, az egyház, a politikum és a különböző szervezetek egyaránt részt vesznek – emelte ki az április 16-án tartott sajtótájékoztatón Molnár Sándor, az Erdélyi Mária Út egyesület koordinátora, amelyen bemutatták a Mária út utolsó 100 kilométerének megtételére ösztönző kampányt. (A sajtótájékoztatón levetített kisfilm)

A sajtótájékoztatón Barabás Csaba kabinetigazgató – aki maga is gyalogosan zarándokolta végig az El Caminót – bemutatta azt a négynyelvű, folyamatosan frissülő és bővülő honlapot (https://100km.mariaut.ro/), amely biztos fogódzó az útra készülőknek és az úton lévőknek egyaránt. Ugyanakkor ismertette azt a tanúsítványt is, amelyet majd azok kapnak, akik az utolsó száz kilométert gyalog teszik meg. Az út nem csak gyalog, hanem kerékpárral vagy akár lóval is teljesíthető, ezek útvonalai is elérhetők a honlapon, ahol megtalálható a szálláshelyek, zarándokfogadók listája mellett minden egyéb fontos információ is.

A hétfői találkozón jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Barabás Csaba kabinetigazgató, Szabó Károly, a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás igazgatója, Solti Imre a Csíkszéki Erdélyi Kárpát Egyesület képviselője, valamint Petres Kálmán, a Csíkszéki Mátyás Huszáregyesület elnöke.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke örömét fejezte ki, hogy a kezdeményezés közösségi üggyé vált, és civilek, cserkészek, túrázók, a lovasok és számtalan önkéntes egyaránt csatlakozott. Ebben az összefogásban helye van a természetszerető embereknek, vallási szervezetek képviselőinek, és önkénteseknek, helyi vállalkozóknak egyaránt.

– A keresztény értékek bástyái vagyunk, ez napjainkban még inkább felértékelődni látszik. Felhívással fordultunk a testvérmegyékhez, ugyanakkor kérni fogjuk, hogy a települések is népszerűsítsék saját testvértelepüléseik körében ezt a lehetőséget – emelte ki a megyeitanács-elnök. – Meg szeretném köszönni azoknak az udvarhelyszéki, gyergyói és csíki polgármestereknek a közreműködését, akik bevállalták, hogy együtt gondolkoznak, dolgoznak, hisz ez egy közös munka, amely széles társadalmi beágyazódottsággal bír és sok kis családi vállalkozásnak hosszú távon megélhetést biztosíthat – fűzte hozzá Borboly Csaba.

Mint arról már korábban hírt adtunk Böjte Csaba ferences szerzetes, a dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője is csatlakozik a Mária út utolsó 100 kilométerének gyalogos megtételéhez a pünkösdöt megelőző napokban. Önkéntesnek, zarándoknak jelentkezni a honlapon keresztül is lehet.

Csíkszereda, 2018. április 16.


[ Egyházi hírek ]

 

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774