Hargita hegység
hétfő, 2018. december 10., 12:58:41

Különdíjat kapott a Hargita-hegység-térkép a Szép Magyar Térkép kiállításon

(0 Szavazat)192 megjelenítés

Különdíjban részesült Kovács Csongor, a Hargita-hegység Közösségi Fejlesztési Társulás volt munkatársa a Túraútvonalak a Hargita-hegységben című térképéért az Országos Széchényi Könyvtár által kiírt Szép magyar térkép 2014 elnevezésű kiállításon.

A térképet a díjazott a Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Hargita Megyei Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálat segítségével készítette el. A szakmai zsűri értékelésében a kiadványt hiánypótlónak és a maga nemében egyedülállónak nevezte. A Szép térkép kategóriában a munkákat – térképtípustól függetlenül – elsősorban esztétikai szempontok alapján értékelték, ugyanakkor a díjazott munkák kiválasztásakor az elbírálók a tartalmi sajátosságokat is figyelembe vették.

A kiállítás 2015. március 27-től április 11-ig tekinthető meg Budapesten, az Országos Széchényi Könyvtár VI. emeleti előadótermében. A verseny eredményeit március 27-én hirdették ki, a díjátadásról készült fotók az alábbi linken tekinthetők meg: http://indafoto.hu/nemzetikonyvtar/szep_magyar_terkep_2014/page/1


Csíkszereda, 2015. április 1.