NEVEZD MEG A LEGJOBBAKAT!

NEVEZD MEG A LEGJOBBAKAT!

 

FELHÍVÁS

Hargita megyei fiatalok, civilszervezetek, közösségek részére

 

Hargita Megye Tanácsa több éves hagyományt folytat, amikor az Ifjúság Országos Napja alkalmával díjátadó ünnepségen részesít elismerésben olyan fiatalokat, akik önkéntes munkájukkal, kitartásukkal, céltudatosságukkal példát mutatnak nemcsak kortársaiknak, hanem az egész közösségnek, amelyben élnek.

Az idei díjazásra az Ifjúsági Konferencián kerül sor 2014. május 9.-én.

NEVEZD MEG A LEGJOBBAKAT! felhívással várjuk az önök által benyújtott javaslatokat, jelöléseket. A nyerteseket értékes könyvutalványokkal, kitüntetéssel és oklevéllel jutalmazzuk.

Kérjük, ha a környezetében ismer olyan aktív fiatalt (14–35 éves korhatárig), aki önzetlenül tevékenykedik a közössége érdekében és ezért elismerést érdemelne, jelölje őt az alább felsorolt kategóriák egyikében.

A díjazás a következő négy kategóriában történik:

1.     Fiatal önkéntesek a közösségért

Az első kategóriában azokat a fiatalokat szeretnénk elismerésben részesíteni, akik a közösségépítést helyezték tevékenységeik középpontjába, önkéntes munkájuk a környezetük javát szolgálja és példát állít. Nélkülük a helyi közösség szegényebb lenne.

2.     Fiatalok a kultúráért

Ebben a kategóriában azokat a fiatalokat szeretnénk díjazni, akik munkájukkal hozzájárulnak a hagyományőrzés és a kultúra népszerűsítéséhez, valamint akik olyan példaértékű, sikeres kulturális projektekben működnek közre, amelyek a megszerzett tapasztalatokat, a jó példákat terjesztik és alkalmazhatók más szervezetek tevékenységében is.

3.     Fiatalok a környezetvédelemért és az egészséges életmódért

A harmadik kategóriában olyan fiatalokat szeretnénk díjazni, akiknek szívügyük, hogy az emberek egészséges környezetben élhessenek és ezért önzetlenül dolgoznak is, környezettudatosságra nevelő projektekben működnek közre, valamint a környezetükben jelentősen hozzájárulnak a felelős, egészséges életmód népszerűsítéséhez.

4.     Fiatal kézművesek, gazdák és gazdasszonyok

A negyedik kategória azoké a fiataloké, akik itthon, gazdálkodásból vagy hagyományos kézműves tevékenységből, tájjellegű termékek előállításából próbálnak megélni, helyi nyersanyagokat használnak fel, a fenntartható, vegyszermentes,  ökogazdálkodást népszerűsítik, ezáltal példát mutatva arra, hogyan élhetünk a természettel harmóniában, hogyan őrizhetjük meg a népi mesterségeink hagyományát úgy, hogy megélhetést kovácsoljunk belőle.

 

Ön a következő FELTÉTELEK alapján jelölhet egy fiatalt a versenyre:

1.ajánlás (amelyben kérjük megjelölni a díjazási kategóriát is)  

2.kitöltött jelölési űrlap, amely itt letölthető.

Az ajánlásokat és jelölési űrlapokat Hargita Megye Tanácsához kérjük címezni, személyesen is be lehet nyújtani a megyei tanács székhelyére (Szabadság tér 5. szám, 208-as iroda).

Határidő: 2014. április 28.

További információk az info@civilszervezetek.ro e-mail címen, a 0266-207700, 1408-as belső telefonszámon vagy a megyeháza II. emeletén, a 208-as irodában igényelhetők.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2019, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank
 

 

 

 

 

ENSIE

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774