Újabb útvonalakkal és időpontokkal bővült az ingyenes diákszállítás

Rendkívüli ülést tartott Hargita Megye Tanácsa

(0 Szavazat)14 megjelenítés

Alkalmazkodva a jelenlegi járványhelyzethez és az iskolák megváltozott progjámhoz, bővítették azokat a buszjáratokat, amelyek azon diákoknak biztosítanak ingyenes szállítást, akiknek ingázniuk kell az iskolába. 

És ugyancsak a kialakult helyzetben még szükségesebbé vált a digitális oktatási rendszer fejlesztése, ebben Hargita Megye Tanácsa az alárendeltségébe tartozó szakintézményeken keresztül dolgozik együtt a csíkszeredai Apáczai Csere János Pedagógusok Házával. Ezekről döntött Hargita Megye Tanácsa október 20-án online megtartott rendkívüli ülésén.

A tanácsülés visszanézhető az alábbi linken:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/654991155193164/

A járványhelyzetben változott az iskolák programja, és hogy minden érintett diák részesüljön a kedvezményben, bővítik az ingyenes buszjáratok hálózatát új útvonalakkal és új időpontokkal. Megváltozott a kászonaltízi járatok menetrendje, a menasági járatot meghosszabbították Csíkszentmártonig, Csatószeg felől pedig betettek egy új járatot, mely elviszi a csíkszentimrei, csíkszentsimoni és csatószegi diákokat is a csíkszentmártoni iskolába. Új diákjárat indul Székelyszentmihály és Székelykeresztúr között, illetve Székelyudvarhely–Farcád útvonalon, a csíkdánfalvi járat útvonalát pedig meghosszabbították Gyergyószentmiklósig.

A digitális oktatási rendszer korszerűsítését még inkább életre hívta a jelenlegi járványhelyzet, ennek fejlesztése érdekében megalakult egy szakembereket tömörítő Hargita megyei munkacsoport is. Hogy a megváltozott helyzet elvárásaihoz alkalmazkodni tudjanak, a szakemberek, a pedagógusok képzésére is szükség van, fejtette ki Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. A fejlesztéseken együtt dolgoznak az Apáczai Csere János Pedagógusok Házával, erről fogadott el elvi határozatot a megyei tanács. A teendőket három nagy csoportba sorolják: egyik a digitális kompetenciák fejlesztése, az eszközök korszerűsítése és a tartalom felépítése, a másik pályaorientáció, a harmadik pedig a szakképzés népszerűsítése, részletezte a megyeelnök. 

 

Csíkszereda, 2020. október 20.

 


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2020, november»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774