Területcsere ellenszolgáltatás nélkül?

Konzultációval kérte ki a lakosság véleményét a megyei tanács elnöke

(0 Szavazat)17 megjelenítés

– Csíkszereda és a környező települések is megérdemlik, hogy rendelkezésre bocsássanak egy területet közösségi cél érdekében – véli Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a Nagy István Művészeti Szakközépiskola és a művelődési ház közti terület kapcsán, amelyet Hargita Megye Tanácsa átadna a város önkormányzatának, hogy az multifunkcionális létesítményt építsen. A megyei tanács elnöke szeretné, ha a megye több más településének való vagyonátadáshoz hasonlóan ez esetben sem kellene cserébe kérniük semmit.

Erről konzultációt indított Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/groups/641571599341625/permalink/801764106655706/), és a szavazás, valamint a hozzászólások azt mutatják, hogy a válaszadók túlnyomó többsége szerint Hargita Megye Tanácsának ellenszolgáltatás nélkül kellene átadnia a területet Csíkszereda önkormányzatának, ezáltal segítve az ügy előrehaladását, hiszen jogi akadályok miatt egy régóta kihasználatlan területről van szó. Mindössze hatan válaszolták azt, hogy a megyei tanács is kapjon cserébe ingatlant.

– A fentiek figyelembevételével folytatjuk az ügy rendezését, megkeresve a legjobb megoldást a cserére – jelentette ki a megyei tanács elnöke.

A konzultáció kiértékelése megtekinthető itt: http://elemzo.hargitamegye.ro/konzultacio-egy-csikszeredai-teruletcsere-kapcsan/

Csíkszereda, 2017. április 18.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

Hasznos Telefonszámok

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774