Palacsinta Fesztivál színesíti a Hargita megyei gasztronómia fesztiválok sorát

A palacsintát mosolyogva, örömmel készítjük és fogyasszuk

(0 Szavazat)12 megjelenítés

Idén második alkalommal szerveztek Palacsinta Fesztivált Felsősófalván, ezzel is bővítve a térség gasztronómiai fesztiváljainak sorát. A fesztiválra augusztus 6-án ellátogatott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, aki gratulált a faluközösségnek és a községvezetésnek az évről évre erősödő közösséghez.

Az ünnepélyes megnyitón Bokor Sándor polgármester a hagyományaink és az összetartozás fontosságáról beszélt.

Borboly Csaba a rendezvényről azt mondta, sokan ellátogatnak és bemutatják a tudásuk. Megköszönte a kedves meghívást, örömmel érkezett, hiszen gyerekkora egyik kedves emléke a palacsintasütés. A palacsintát mindig mosolyogva fogyasszuk, így aki süti is, örömmel készíti, tette hozzá. Gratulált a faluközösségnek, hiszen évről évre erősödő közösség. Felsősófalván jelen van a remény és a hit, köszönhetően a község- és az egyházvezetésnek, értékelte a megyeelnök. Felsősófalva mindig kiemelt települése volt a községnek, a tenniakarást pedig a megyei tanács is könnyen tudja segíteni, mondta.

Verestóy Attila szenátor az összefogásról, a jó barátságok kötéséről beszélt, amelyeknek köszönhetően érezhetjük, hogy együtt erősek vagyunk.

A kétnapos fesztiválra ellátogatnak a turisták is Parajdról és a környékről, számolt be Nyágrus László, Parajd község alpolgármestere, a szervező Felsősófalvi Kodáros Egyesület elnöke. Azt is elmondta, hogy a palacsintát ingyen kínálják, és a parajdi sóbányából származó sóval ízesítik. Ezeknek a rendezvényeknek a legfontosabb hozadéka a közösségépítés, hangzik el Borboly Csaba élő bejelentkezésében. Nyágrus László megköszönte mindenkinek a közreműködést.

Hagyományteremtő rendezvény a felsősófalvi, mint a csíkszeredai Pityókafesztivál, mondta Borboly Csaba, és bizalmát fejezte ki, hogy a jövőben a Palacsinta Fesztivál is felkerül Hargita megye gasztronómiai térképére.

A rendezvényen készült fotók megtekinthetők az alábbi linken:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/1347570415290338

Csíkszereda, 2017. augusztus 6.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

Hasznos Telefonszámok

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774