OMNIUM – II. ODFIE OLIMPIA

Az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet közleményét továbbítjuk

(0 Szavazat)16 megjelenítés

A vallásszabadság jegyében 2018. június 8–10. között került sor második alkalommal az OMNIUM nevet viselő sportolimpiára az unitárius és más, szabadelvűen vallásos fiatalok szervezeteként működő Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet szervezésében.
A rendezvényre, amelynek Tusnádfürdő adott otthont, Erdély 32 különböző településéről érkezett közel 150 fiatal, akik kilenc csapatban mérték össze tehetségüket tíz féle versenyszámban. 

 A csapatoknak lehetőségük volt saját szurkolótábort is hozni a rendezvényre, hogy jobb hangulattal és izgalommal versenyezzenek a fiatalok fociban, kézilabdában, métában, asztaliteniszben, sprintben, hosszútávfutásban, stafétában, kötélhúzásban. Mindezek mellett a résztvevőknek egy táncverseny keretein belül is lehetőségük volt megmutatni kreativitásukat, végigmentek egy akadálypályán, valamint egy szakítópróba nevezetű játékos versenyszámot is ki kellett állniuk.

A hétvégén a versenyszámok mellett sor került egy kerekasztal beszélgetésre is, amelyen két meghívott: Hegyi Attila és Rüsz Ákos túravezetők meséltek arról, hogy számukra mit is jelent a sport, hogyan élik meg a kihívásokat, illetve mi az, ami leginkább motiválja őket.

A számos sporttevékenység mellett vasárnap reggel áhítatra került sor, amelyet Bálint Mihály, negyedéves unitárius teológiai hallgató tartott, majd ezt követően kezdetét vette a döntő.

A vasárnap délutánt eredményhirdetéssel és díjkiosztóval zártuk. Az OMNIUM Vándorkupát az SZBB csapat vihette haza, amely homoródalmási és csíkszeredai egyletes fiatalokból állt. Második díjban részesült a SZUIE, azaz a székelykeresztúri csapat. A harmadik helyezést és a sportszerű játékért járó díjat a VÁRDFIE csapata kapta meg, melynek tagjai Városfalváról és Székelyudvarhelyről érkeztek. 

            A rendezvényt támogatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Hargita Megye Tanácsa.

Megj.: Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsa elnökének bejegyzése az OMNIUM-ról: https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/1621605801220130

Tusnádfürdő, 2018. június 10.      

              Az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet Elnöksége


[ Ifjusági hírek ]

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2018, augusztus»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

Hasznos Telefonszámok

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774