Nyárra elkészülnek a büdösfürdői út hátramaradt szakaszának felújításával

Átadták a terepet a kivitelezőnek

(0 Szavazat)28 megjelenítés

Közel négy kilométeres szakasz maradt aszfaltozatlanul a Büdösfürdőre vezető 123D jelzésű megyei úton, ám már nem sokáig: április 18-án, kedden délelőtt kézbesítette a munkálatkezdési parancsot Hargita Megye Tanácsa a kivitelezőnek a helyszínen, az aszfaltszőnyeg végénél. A hivatalos terepátadás másnapján, szerdán a helyszínre viszik a munkagépeket. Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke elmondta, hogy sok éve megfogalmazott lakossági igény nyomán sikerül folytatni az út felújítását, hiszen több mint ezer hétvégi ház van Büdösfürdőn, és sokan már nemcsak a hétvégéket, hanem hosszabb időt töltenek ott.

– Amikor visszavettem az utak felújításának hatáskörét, szinte a nulláról kellett kezdeni ennek az útnak a felújítását. Majdnem elvesztettük az erre megszerzett kormánypénzt, de sikerült megmenteni. Az utolsó szakasz elkészülte után a szentkirályi eltérőtől a településig végig aszfalton lehet közlekedni elméletileg augusztustól, a kivitelezőnek ugyanis 120 nap áll rendelkezésére, de remélem, hamarabb elkészül vele – nyilatkozta a helyszínen az elöljáró, aki a lakosság megértését kérte a felújítás során történő útlezárásokért, és kérte, hogy a kapubejáratok ügyében is jelezzék, ha probléma van. A konzultációhoz tanulmányozhatják a vonatkozó dokumentumokat a http://hargitamegye.ro/hargita-megye-tanacsa/kozerdeku-informaciok/kozerdeku-hirdetesek.html honlapon.

Tavaly közel hat kilométeres szakaszra került aszfalt, az ideivel összesen tehát csaknem tíz kilométert sikerül felújítani.

A helyszínen készült videó megtekinthető itt:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1249492518431462/

Csíkszereda, 2017. április 18.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

Hasznos Telefonszámok

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774