Különleges körülmények között, de lesz Székelyföldi Lovas Ünnep

Lóhátra minél több gyereket!

(0 Szavazat)14 megjelenítés

Hamarosan kezdetét veszi a Székelyföldi Lovas Ünnep is. A szeptember 5-re tervezett rendezvénysorozatról tájékoztattak a szervezők augusztus 13-i, csütörtöki gyergyószentmiklósi sajtótájékoztatójukon.

A Lovas Ünnep minden évben meghatározó esemény a versenyzők, a fiatalok, a szülők és a támogatók életében. Idén, habár különleges körülmények között, de újra megszervezik ezt a rangos eseményt, amely az elmúlt három évben igencsak nagy presztízsnek örvend. A ma reggeli sajtótájékoztatón bemutatták a versenyszakaszokat, ugyanakkor a rendezvény új online formáját is, nem utolsósorban pedig a támogatók is örömüket fejezték ki, hogy folytatódik a hagyomány.

Bajkó Tibor, a Lovas Ünnep házigazdája megköszönte a támogatóknak, Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének, valamint Hargita Megye Tanácsának, Borboly Csaba elnöknek és Barti Tihamér alelnöknek, hogy biztatták és együttműködtek az esemény létrejöttében.

Borboly Csaba örvendetesnek nevezte, hogy a Krigel Sportklub és a gyergyói közösség folytatja a munkát és teret ad Hargita megye legrangosabb eseményének. Hozzátette: szándékuk az, hogy a lovassportok tekintetében a gyermekeknek is teret tudjanak biztosítani, és reméli, hogy ez az ünnep megerősít mindannyiunkat és segíteni fogja a Székelyföldi Lovasakadémiát is.

– Célunk az, hogy legalább ezer Hargita megyei gyermek vegyen részt a lovasprogramokban – jelentette ki a tanácselnök.

Barti Tihamér alelnök gratulált, hogy a szervezők kitartottak elképzelésük mellett, és hogy a térség önkormányzatai is partnerek. Úgy véli, az esemény létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen, és reméli, hogy minél többen bekapcsolódnak az online eseményekbe.

Cilip Árpád, Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének igazgatója hatalmas eredménynek tartja az idei ünnep megszervezését, és úgy véli, hogy továbbra is ki kell állni a lovaséletért, nem szabad a fiatalok kezét elengedni. Elmondása szerint a kitartás, az összefogás példaértékű az önkormányzatok és Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége között. Kijelentette, hogy az általa vezetett intézmény mindig partner lesz, támogatni fogja anyagilag is a szervezést.

 

További részletek a rendezvény honlapján találhatók:

http://szekelyfoldilovasunnep.ro/esemenynaptar

 

Gyergyószentmiklós, 2020. augusztus 13.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2020, szeptember»
hkscpsv
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774