Küküllőkeményfalván folytatódott a közös agrárpolitikai szeminárium

(0 Szavazat)28 megjelenítés

Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke fontosnak nevezte a Küküllőkeményfalván is megtartott tájékoztató jellegű szemináriumot, hiszen ahhoz, hogy a székely falvakban élő és gazdálkodó emberek élete jobb legyen, tudni kell, hogy merre tart az uniós szintű agrárpolitika.

A Kapacitásfejlesztés a vidéki térségekben a fenntartható mezőgazdasági fejlődésért (CAPacity building in rural areas for sustainable agriculture development) című projekt keretében Hargita Megye Tanácsa az Európai Bizottság társfinanszírozásában szeretné felhívni a térségünkben gazdálkodó érintettek figyelmét az Unió közös agrárpolitikájának tartalmára. A tájékoztatás ugyanakkor segítséget szeretne nyújtani az uniós forrásokra pályázók számára is, hogy minél teljesebb dokumentációt tudjanak leadni, annak érdekében, hogy azt pozitívan bírálják el. Az alelnök ugyanakkor felkérte a szemináriumon résztvevőket, hogy saját településeiken adják tovább az információt, hogy minél több gazda feltudjon készülni a mezőgazdaság területén bekövetkező változásokra, a megyei tanács részéről pedig továbbra is támogatásról biztosította a gazdákat. Az előző szemináriumról szóló közleményünket és a Hargita Stúdió felvételét itt és itt nézhetik újra.

Az Európai Unió Közös Agrárpolitikájának ismertetése mellett szó esett az élelmiszertermelés és -feldolgozás engedélyeztetésének EU-s követelményeiről, az állatállomány, illetve terület-alapú EU-s támogatásokról, vidékfejlesztési pályázati lehetőségekről illetve buktatóiról, valamint egészséges élelmiszer-termelés elveiről és főbb módszereiről.

Cilip Árpád projektmenedzser elmondása szerint mint fiatal gazda látja, hogy a fiatal mezőgazdászok lépés előnyben részesülnek majdnem mindenhol.

A szeminárium következő állomása Gyergyóalfalu less február 23-án.

Csíkszereda, 2017 február 16.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2018, június»
hkscpsv
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

Hasznos Telefonszámok

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774