Kötelező a béremelés a Jégpálya negyedi orvosi rendelők esetében

Jogszabály írja elő a bérbe adott felületek árának újratárgyalását

(0 Szavazat)15 megjelenítés

Az orvosi rendelők koncessziós díját a 2004/884-es kormányhatározat írja elő, amelynek értelmében az első öt évben a koncessziós díj évi egy euró négyzetméterenként. Az első öt év után a koncessziós díj értékét újra kell tárgyalni, és az a jogszabály szerint nem lehet kisebb a piaci értéknél. Mindezek alapján Hargita Megye Tanácsa is köteles volt újratárgyalni a csíkszeredai Jégpálya negyedi rendelők bérleti díját, és 2015. január elsejétől piaci értékben számítja a bért. Így az ingatlanban lévő hét bérlő az első öt év után 1 euró/négyzetméter/év helyett 1 euró/négyzetméter/hónap árat kell hogy fizessen. A koncesszió 15 évre szól, ennek az első öt évében volt érvényben a kedvezményes bérlési díj.

Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke elmondta, sajnálja, hogy téves információk mentén félreértések alakultak ki, amelyek alaptalanok, a megyei tanács az egészségügyi ellátásért jelentős erőfeszítéseket tesz.

– Igyekszünk lépni, ahol csak lehet, de a jogszabályokat be kell tartani, annak ellenében nem köthetünk szerződést. Persze ha a vonatkozó szabályozás módosul, akkor majd, ahogy eddig is, a kedvezőbb lehetőséget fogjuk alkalmazni, hisz mi nem szeretnénk olyan jövedelmet, amelyet az egészségügyi rendszerből veszünk ki. Természetesen ha bárkinek erre a jogszabályra vonatkozóan van olyan jogi álláspontja, amely cáfolja a mi olvasatunkat, kérjük, juttassa el hozzánk, beszéljük meg” – nyilatkozta a megyeelnök.

A kormányhatározat vonatkozó része így hangzik:

,,HOTĂRÂRE  Nr. 884 din  3 iunie 2004 privind concesionarea unor spaţii cu destinaţia de cabinete medicale
ART. 4
    (1) Concesionarea spaţiilor se face în schimbul unei redevenţe anuale, plătită de concesionar.
    (2) Modul de calcul al redevenţei se stabileşte de către concedent, iar valoarea redevenţei se negociază cu concesionarul şi va fi de 1 euro/mp/an în primii 5 ani.
    (3) După primii 5 ani, nivelul minim al redevenţei se va stabili de către concedent, pornind de la preţul pieţei, sub care redevenţa nu poate fi acceptată.”

Csíkszereda, 2017. február 16.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2018, április»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

Hasznos Telefonszámok

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774