Kedvezményes vízszolgáltatás kis szakcéggel?

Bizonyos mennyiségig akár ingyenes is lehet a fogyasztás

(0 Szavazat)13 megjelenítés

Szeretne Ön csaknem ingyenes, kedvezményes vízszolgáltatást meghatározott mennyiségig? Ezt a kérdést tette fel Hargita Megye Tanácsának elnöke a Konzultáció Borboly Csabával nevű Facebook-csoportban, és kéri a lakosokat, hogy szavazzanak. Korábban a Hargita Víz Önkormányzati Fejlesztési Társuláshoz és a polgármesteri hivatalokhoz fordult javaslatával, ezúttal pedig a lakossághoz.

A szavazás felvezető szövegében Borboly Csaba részletezi az elképzelést. A megyei tanács kis szolgáltatócég létrehozását szorgalmazza, azt az érintett településekkel együtt hozná létre, amely átvállalja a polgármesteri hivataloktól a közműrendszerek működtetését, fenntartását és karbantartását, ahol ez még nincs jól/hatékonyan megoldva, és ezt a szolgáltatást az illető polgármesterek, tanácsi többségi döntéssel igénylik. „Tekintettel arra, hogy a kistelepülések közül több helyen a lakók idősek, jövedelemforrásuk korlátozott, ezeknek a közműveknek a működtetése, fenntartása és karbantartása nehézkes, egyre több akadályba ütközik. Ugyanakkor vidéki vállalkozóink egyre gyakrabban abba a problémába ütköznek megyénkben, hogy tevékenységük végzéséhez nem kapnak működési engedélyeket a szakhatóságoktól a vezetékesvíz- és használtvíz-kezelés hiányában. Hiába van az kiépítve, ha nincs szakcég, amely felügyeli. Ezen problémák megoldására szorgalmazza Hargita Megye Tanácsa egy kis szakcég létrehozását (akár a Harvíz Rt. /vagy más nagy szolgáltató/ többségi/kisebbségi tulajdonrészével!) az érintett településekkel együtt, amely átvállalja az illető önkormányzatoktól a közműrendszerek működtetését, fenntartását és karbantartását, ha ezt a szolgáltatást az önkormányzatok igénylik, és persze ha nem tudják a Hargita Víz társuláson keresztül a Harvíz Rt.-nek átadni a szolgáltatást” - írja a megyeelnök.

Az alábbi linken megjelölhetik, mely formában látják a legmegfelelőbbnek egy kis szakcég létrehozását a települések közműrendszereinek működtetésére, fenntartására és karbantartására:
https://www.facebook.com/groups/641571599341625/permalink/776569105841873/

Csíkszereda, 2017. február 13.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2018, június»
hkscpsv
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

Hasznos Telefonszámok

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774