Kátyúzások és aszfaltozások a megyei utakon

Gyergyói polgármesterekkel egyeztettek 

(0 Szavazat)48 megjelenítés

Gyergyói polgármesterekkel, alpolgármesterekkel egyeztetett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Barti Tihamér alelnök, Bende Sándor és Benedek Zakariás parlamenti képviselők, Kassay Lajos Péter és Portik Erzsébet-Edit megyei tanácsosok, illetve a megyei tanács illetékes munkatársai a nyári kátyúzás és aszfaltozások indításáról a térségi megyei utakon. A keddi, augusztus 8-i polgármester-találkozón Alfaluban a községvezetők az érintett utak mentén tárgyalták át a prioritásokat.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint a találkozón sikerült megbeszélni az utak állapotát, és hogy az elkövetkező időszakban milyen munkálatokra kerül sor a térségben.

Mint már korábban írtuk, e hónap elején indulnak a karbantartási munkálatok, amelyeket a gyergyói utakon a Multipland és a Viaduct kft.-k társulásával fognak végezni. Kátyúzási munkálatokat a 138-as (Libán–Újfalu), 126-os (Újfalu-Szárhegy), 153C (Remete), 127-es (Ditró–Tölgyes), 174A (Bélbor), 128-as (Orotva) utakon végeznek, illetve egybefüggő aszfaltréteget terítenek le a 126-os (Újfalu–Alfalu, 5,35 km), 127-es (Tölgyes, 2,366 km), 138-as (Tekerőpatak, 0,785 km), 174A (Bélbor, 2,45 km) jelzésű megyei utakon. Ezekre a munkálatokra a megyei tanács négyéves keretszerződést kötött a kivitelezővel. Mivel egy előző szerződés lejárt, idén újra közbeszereztetni kellett, ennek kapcsán Borboly Csaba elmondta, hogy a keretszerződésnek köszönhetően jövőre már kora tavasszal el lehet kezdeni a kátyúzási munkálatokat. A mostani szerződés új típusú munkálatokat is magában foglal, már tartalmazza az átereszek és sáncok javítását, illetve árvizek esetén is beavatkozhat a kivitelező a javítási munkálatokba. A találkozón a községek vezetői részletesen megvitatták az egyes szakaszok halaszthatatlan munkálatait, valamint a forgalombiztonságot is.

Korábban a megyeelnök a közösségi oldalon is részletezte a nyári karbantartás ügyét:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1336979246349455/

A polgármester-találkozót követően Alfaluban a helyszínen egyeztettek a körforgalom kialakításáról az országos útügyi igazgatósággal is. Barti Tihamér alelnök előzetes megkeresésének, illetve Bende Sándor képviselő, valamint Benedek Zakariás képviselő, az illetékes szakbizottság tagja közbenjárására elindulhatnak a munkálatok elkezdéséhez szükséges előzetes eljárások. A 13B jelzésű országút és a 126-os jelzésű megyei út kereszteződésében alakítanának ki egy körforgalmat a forgalombiztonság növelésének érdekében.

További két körforgalomról is egyeztettek a 13A és 13C országutak (Székelykeresztúr), valamint a 13C jelzésű országút és 137-es megyei út kereszteződésében (Farkaslaka). Az elkövetkezőkben a körforgalmak megvalósíthatósági tanulmányát kell elkészítsék. Mindhárom körforgalom esetében a megyei tanács saját forrásból biztosítja a megvalósíthatósági tanulmányokat szeptember végéig.

Csíkszereda, 2017. augusztus 8.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

Hasznos Telefonszámok

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774