Hargita Megye Tanácsa ez évben is díjazza az innováció, kutatás terén kiemelkedő fiatal tehetségeket

Felhívások a Hargita megyei tehetséges fiatalok számára

(0 Szavazat)36 megjelenítés

Három felhívást ismertetett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Bíró Barna Botond alelnök és Szakács Paál István a Harghita Business Center igazgatója:

https://www.facebook.com/borbolycsaba

A Magyar Tudomány Napja alkalmából Hargita Megye Tanácsa felhívással fordul a megyei tehetséges fiatalok, mentoraik, tanáraik felé. Hargita megyében sok tehetség él, akik ötleteikkel, javaslataikkal, eredményeikkel fejleszthetik, gazdagíthatják Hargita megyét. A legjobb, leginnovatívabb ötleteket Hargita Megye Tanácsa Heuréka Díjával jutalmazzuk. A javaslatokat az info@hargitamegye.ro címre várjuk november 30-ig.

– Számos területen szükség volt átalakulásra, új ötletek alkalmazására a járvány elterjedése óta. Ebben a tekintetben is jelentős előrelépést jelenthetnek tehetséges fiataljaink ötletei, javaslatai. Figyelnünk kell fiataljainkra, a tehetségekre szükség van Hargita megyében. Célunk, hogy minél több tehetséges fiatal itthon találja meg a helyét. Ebben a tekintetben is várjuk a közreműködést, közös gondolkodást – fejezte ki Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

 

Ez mellett intézményünk részt vesz a Talent Magnet európai uniós programban is. Célja a tehetséges fiatal munkaerő kivándorlásának mérséklése, a tehetségek vonzása és megtartása. Ennek mentén felmérést végzünk a vállalkozók és fiatalok körében. – A pályázat által segíteni kívánjuk azon fiatalokat, akik vállalkozást indítanának. Bízunk benne segítő kezet tudunk nyújtani a nehéz időszakban a kis- és középvállalkozások számára – tette hozzá Bíró Barna Botond alelnök, a projekt koordonátora.

Honlapom a holnapom címmel A Hargita Business Center 500 ezer lejes pályázati keretből a helyi vállalkozások digitalizálását támogatja, amelyhez Hargita Megye Tanácsa 110 ezer lejjel járul hozzá.

Szakács Paál István szerint, kétszáz vállalkozásnak tudnak támogatást nyújtani. A 2500 lej értékű csomag fedezi a mindazt az online infrastruktúrát, amely szükséges, hogy a vállalkozás az online is látható legyen.

Csíkszereda, 2020. november 3.

 


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2020, november»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774