Hargita Megye Tanácsa döntései átláthatóak és visszatekinthetőek

Átláthatóságra törekednek 

(0 Szavazat)66 megjelenítés

A Hargita megyei önkormányzatok évi költségvetésének kiegyensúlyozása érdekében állami költségvetést módosító kormányrendelettel jóváhagyják az állami költségvetésből származó egyes jövedelmi forrásokból, valamint a 18,5 %-os jövedelmi adó részarányából származó alapok leosztását. Az összegek a Hargita Megyei Tanács határozatával kerülnek elosztásra, a 90 napot meghaladó tartozások kifizetésére, a helyi fejlesztési programok fenntartására és infrastrukturális projektek támogatására. 

A 2009-2015-ös időszakban számos beruházási adatlap érkezett a helyi önkormányzatok részéről, amelyek az átláthatóság érdekében nyilvánosan is elérhetőek, megtekinthetőek az erre a célra kialakított részén a weboldalunkon: magyar (http://hargitamegye.ro/leosztasok.html) és román (http://judetulharghita.ro/alocari.html) nyelven.

– Fő célkitűzésünk, hogy a lakosság érdekeit szolgáljuk, életfeltételeit javítsuk, és ezt helyi fejlesztési programok, infrastrukturális projektek finanszírozásával kívánjuk elérni. Hiszünk abban, hogy hatékony együttműködéssel, kölcsönös segítséggel, közös kemény munkával alakíthatjuk megyénket versenyképes, törekvő, sikeres térséggé. Fontosnak tartjuk, hogy minden döntésünk átlátható és visszakövethetővé váljon – fogalmazott az országban egyedülállónak számító felületről Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

December 6-án, kedden este 20 órától a kászonaltízi kultúrotthonban sorra kerülő rendkívüli ülésen meghozott döntések is már ez mentén történnek.  A kérések településenként itt érhetők el: http://judetulharghita.ro/alocari/alocari-pe-localitati.html

Az oldallal kapcsolatosan várják az észrevételeket, meglátásokat az info@hargitamegye.ro e-mailcímre. Mivel az aloldal még fejlesztés alatt áll időközben módosulhat, bővülhet az oda feltöltött tartalom.

Csíkszereda, 2016. december 6.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2021, március»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774