Fogjunk össze a biztonságunk érdekében!

Aláírásgyűjtésbe kezd Hargita Megye Tanácsa az emberek védelméért

(0 Szavazat)39 megjelenítés

A polgármesteri hivatalokban és a plébániákon lehet aláírni azt a petíciót, amellyel a nép ügyvédjéhez fordul a nagyragadozók ügyében Hargita Megye Tanácsa. A petíció benyújtásáról elvi határozatot fogadott el a tanács augusztus 28-i soros ülésén.

A megyei tanács számít a lakosság támogatására, ezért aláírásgyűjtésbe kezdenek. Az akcióhoz elsőként az a 38 éves csíkszentléleki férfi csatlakozott, akit az elmúlt hétvégén támadt meg a medve. A férfi augusztus 29-én aláírta a megyei tanács petícióját a nagyragadozók ügyében, amelyet Borboly Csaba megyeelnök vitt el a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba. Az eseményről készült videó megtekinthető az alábbi linken: https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/vb.215328865181171/1366463726734340/?type=3&theater

Naponta történnek károk a megyében, és Bukarestben nem mernek dönteni, fejtette ki Borboly Csaba megyeelnök. Hozzátette: két éve megbénították a vadgazdálkodást, és ennek következtében elszaporodtak a nagyvadak, amelyek nemcsak anyagi károkat okoznak, hanem a lakosságra is veszélyt jelentenek. A múlt héten azt mondta Grațiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter, hogy kiadja a veszélyes egyedek kilövésére vonatkozó rendeletet, de az jelenlegi formájában nem hoz megoldást, mondta Borboly Csaba.

Egyértelmű, hogy túlszaporulatról szó és sürgős beavatkozásra van szükség még a tél beállta előtt, a megyei tanács várja a lakosság csatlakozását is a tiltakozó akcióhoz, ehhez támogató aláírásokat gyűjtenek. Hargita Megye Tanácsa felkérte a helyi önkormányzatokat és az egyházat is, hogy segítse az aláírásgyűjtést, ennek értelmében a polgármesteri hivatalokban és a plébániákon lehet aláírni az íveket. A megyei tanács ezúton is kér mindenkit, hogy csatlakozzon a lakosság biztonsága érdekében szervezett tiltakozáshoz!

 

Csíkszereda, 2017. augusztus 29.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

Hasznos Telefonszámok

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774