Európai életszínvonal a Hargita megyei településeknek

Rendkívüli ülést tartott Hargita Megye Tanácsa

(0 Szavazat)8 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsa szeptember 21-én megtartott rendkívüli ülésének napirendi pontjai nagyrészt olyan határozattervezeteket tartalmaztak, amelyek a megye településeinek fejlődését szolgálják az európai életszínvonal elérése érdekében. Jóváhagyták a megyei tanács programjának folytatását, amely a települések víz és szennyvíz hálózatának kibővítésére irányul 2022-ig, ugyanakkor átadták a megye közvagyonából Bögöz közvagyonába a község vízhálózatát.

„Célunk egy olyan társadalmi biztonság megteremtése az ifjúság számára, amely egyrészt az egészséges lelki és testi fejlődést, másrészt a közösségi életre nevelést biztosítja, továbbá garantálja számukra az otthonteremtés, jövőtervezés és családalapítás lehetőségét itthon. Ehhez járul hozzá a különböző szolgáltatások korszerűsítése és kiterjesztése” – mondta a döntés kapcsán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.  

Hargita Megye Tanácsa prioritásai közé tartozik az egészségügyi rendszer támogatása, és odafigyelnek arra, hogy az egészségügyi személyzet milyen többlet munkának és kockázatoknak van kitéve a járvány idején. Éppen ezért a megye döntéshozó testülete megszavazta az alárendeltségébe tartozó Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház személyzetének bérkiegészítését. Továbbá a Hargita Megyei Mentőszolgálatot is segíti a megyei tanács, a most elfogadott támogatás az épület felszerelését bővíti.

„Egészséges megyét építünk! A személyzet támogatása mellett bővítjük kórházunkat: a Sürgősségi Betegellátó Egység egy új, többszintes, több funkciót ellátó épületszárnyat kap. Új kórházépületet hozunk létre a tüdőgyógyászati és a fertőző betegségeket kezelő osztályok és járóbeteg-rendelők számára. Utolsó fázisban egy többszintes, új kórházépület épül majd, ahová felköltözhetnek a város különböző pontjain, régi épületekben működő kórházi osztályok” – nyilatkozta az egészségügy támogatása kapcsán Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Ezenkívül elfogadták a Hargita Megye Tanácsa tagságával működő Hargita Hegység Közösségi Fejlesztési Társulás és a Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesülete tagdíját, illetve a testvérmegyei kapcsolatokra vonatkozó programot.  

“A megyei és helyi önkormányzat a vállalkozók partnere kell hogy legyen, és mindennap azért kell összefognunk, hogy közösségeink életminősége javuljon, jobbuljon” - mondta a vidékfejlesztés kapcsán Borboly Csaba. Hozzátette: partnerei lesznek minden helyi termelőnek, támogatják az egyéni és családi gazdaságok megerősödését.

A turizmus területét illetően kifejtette: céljuk, hogy Hargita megye turisztikai szolgáltatói erősödjenek, a szolgáltatóegységek közötti együttműködés gazdaságilag fenntarthatóvá váljon, a helyi termékek és szolgáltatások összekapcsolódásán keresztül erősítsék a térségi kínálatot, és megoldást kínáljanak a turizmus szezonális egyenlőtlenségeire.

A testvérmegyei kapcsolatokra vonatkozó program kapcsán a megyeelnök azt mondta: “A magyarországi testvérmegyéinkkel is gyümölcsöző kapcsolatot ápolunk. Kárpát-medencében gondolkodunk, ezáltal mindenki nyerhet, etnikai hovatartozástól függetlenül”.


Az ülés visszanézhető Borboly Csaba és Hargita Megye Tanácsa közösségi oldalán:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/368912650811798/

https://www.facebook.com/hargitamegye/posts/3690944260929285

 

Csíkszereda, 2020. szeptember 21.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2020, október»
hkscpsv
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774