Egyre fontosabb az energiahatékonyság kérdése a vidéki térségek számára is

Hargita megyében nyolcvan százalékkal nagyobb a hőszükséglet, mint Bukarestben

(0 Szavazat)50 megjelenítés

Borboly Csaba a Régiók Bizottsága választott nagykövete a klíma- és energiaügyi kérdésekben közvetítette az RB álláspontját csütörtökön, november 23-án Brüsszelben a Polgármesterek Szövetségének Régiók Bizottságának követeinek egyeztető ülésén. Mint Hargita Megye Tanácsának elnöke és az RB tagja kifejtette, hogy a középületek többsége a helyi közigazgatósági egységekhez tartoznak, így ezen hivataloknak a legnagyobb az EU-s irányelvek megvalósításában. Romániában pedig a finanszírozást és a költségeket tekintve nem hatékony a középületek fűtése és szellőztetése. Ide sorolandók a közigazgatási épületek mellett a kórházak, iskolák, a közvilágítás és a távfűtési hálózatok. Minden kormánynak megvan az egyedi nézete az energiahatékonyságot tekintve, ez pedig a hosszú távú célok elérését akadályozzák. 

Borboly Csaba szerint helyi megoldásokat kell eszközölni, nem elég országos szinten szabályozni. Az úgymond inaktív közigazgatási egységek mozgósítására van szükség útmutatók és finanszírozási rendszer kidolgozásával. Ugyanakkor fontos, hogy a tervezés megyei vagy térségi szinten történjen meg a kormány vagy a szakminisztérium támogatásával, figyelembe véve a térségek éghajlati sajátosságait. Hargita megye hőszükséglete nyolcvan százalékkal lehet nagyobb a fővárosénál.

Korábban Borboly Csaba a Polgármesterek Klíma- és Energiaügyi Szövetségének bukaresti találkozóján ismertette a Régiók Bizottsága álláspontját:

http://www.hargitamegye.ro/hirek/az-energiahatekonysag-kerdeset-tersegekre-bontva-kell-targyalni.html

Csíkszereda, 2017. november 23.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2020, november»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774