Benépesült a homoródfürdői hatos villa

(0 Szavazat)24 megjelenítés

Tegnap kezdődött és péntekig, augusztus 11-ig tart a Backamadarasi Kis Gergely Református Kollégium VI. A osztályának táborozása a homoródfürdői hatos villában. Mint arról korábban beszámoltunk, az osztályközösség a Hargita Megye Tanácsa kezdeményezésére létrejött Hargita Hegység Közösségi Fejlesztési Társulás rajzpályázatán nyerte a táborozást. 

A Kedvenc táborhelyem a hatos villa című pályázat ünnepélyes díjátadását augusztus 8-án tartották Homoródfürdőn a tábor alkalmával. Az eseményen jelen volt a villát ügykezelő Hargita Hegység Közösségi Fejlesztési Társulás munkaközössége, Tőkés Zsolt, a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium igazgatója és Jancsó Lenke, a VI. A osztály osztályfőnöke.

A táborozás ideje alatt az osztályközösség teljes ellátását a Hargita Hegység Közösségi Fejlesztési Társulás biztosítja, illetve programot is szerveztek a gyerekeknek minden napra. Meglátogatják az Ilona-völgyét, a borvízforrásokat, megismerik a környéket, de táncház is lesz.

A rajzpályázat célja az volt, hogy a mostani diákok is felfedezzék és megszeressék a homoródfürdői hatos villa táborhelyet. A társulás további célja pedig a hajdani diáktábor újjáélesztése, ezáltal is Hargita megye turizmusának népszerűsítése.

A 44 férőhelyes, fürdőszobával és kis konyhával felszerelt újranyílt hatos villa Homoródfürdőn festői környezetben várja vendégeit. A környéken borvízforrások, hideg-meleg vizes szénsavas fürdők találhatók, lovaglási, valamint télen sízési lehetőségük van az ide látogatóknak. Kikapcsolódásra kiválóan alkalmas környezet, évszaktól függetlenül.

Aki szeretne a hatos villában táborozni, tábort szervezni, keresse a Hargita Hegység Közösségi Fejlesztési Társulást a csíkszeredai megyeháza 422-es irodájában, vagy a társulás közösségi oldalán.

Csíkszereda, 2017. augusztus 8.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

Hasznos Telefonszámok

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774