2,7 millió lejt kapott a gyermekvédelem a kormánytól

A hiányzó összeg megszerzéséhez további erőfeszítésekre van szükség

(0 Szavazat)94 megjelenítés

A kormány visszaosztásból 2,7 millió lejt utalt a Hargita Megyei Szociális és Gyerekvédelmi Vezérigazgatóság számára, miután anyagi helyzete miatt az intézmény igazgatója, Elekes Zoltán Borboly Csaba megyei tanácselnökkel közösen Bukarestbe látogatott, hogy az illetékes minisztériummal megoldást keressenek.

- Ez is azt bizonyítja, hogy ha nem emeljük fel a hangunkat, és nem fejezzük ki igényeinket Bukarestben, akkor nem érhetünk el eredményeket – fogalmazott Borboly Csaba a kormányrendelet kapcsán. Hozzátette, a szükséges 19 millió lejből 2,7 milliót kapott a gyermekvédelem, ez több, mint amit a múlt héten ígértek, de a gyermekek és a hátrányos helyzetűek ellátása komoly felelősség, ezért további erőfeszítésre van szükség, és kiegyenlítésre településeink és a megye számára.

A Hargita Megyei Szociális és Gyerekvédelmi Vezérigazgatóság a többi országos gyerekvédelmi igazgatósághoz hasonlóan anyagi problémákkal küzd, mivel az alkalmazottak bérét megemelték, de a fizetésalapot nem növelte a kormány, illetve költségvetésük csökkent a tavalyhoz képest. Ezért a megyei tanács alintézménye a minisztériumtól kért segítséget. Ezenkívül a megyei tanács testülete legutóbbi rendkívüli ülésén úgy döntött, közösen japán sztrájkba lépnek, hogy folyamatosan jelezzék kérésüket a minisztériumnak. A japán sztrájkhoz Hargita Megye Tanácsának testületét követően a megyei tanács munkaközössége is csatlakozott, fehér karszalag viselésével szeretnék jelezni, hogy szolidárisak a szociális és gyerekvédelmi igazgatósággal, mert nem lehet hagyni, hogy az intézetekben élő gyermekek, idősek és fogyatékosok ellátása veszélybe kerüljön. A témában készült felvétel megtekinthető a következő linken: https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1378681775512535/, valamint előzetes közleményünket a következő linken olvashatják: http://hargitamegye.ro/hirek/tobb-mint-ezer-gondozasra-szorulo-gyerek-idos-es-fogyatekkal-elo-helyzete-valik-kilatastalanna.html.

 

Csíkszereda, 2017. szeptember 14.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2021, március»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774