Szabadidő és sport

 Hargita Megye Tanácsa a polgárok akaratából, abból a célból jött létre, hogy a megye lakosságának életminőségét emelje, a közösség erőforrásainak optimális felhasználásával. A polgárok jóléte elválaszthatatlan az egészségi állapotuk minőségétől, elsősorban ez határozza meg, hogy a megye társadalma képes-e megfelelő energiákat mozgósítani a közösség érdekében és minőségi, innovatív munkát végezni szakterületén. Az európai értékrend szerint az állami és helyi hatóságok legfontosabb célja az, hogy állampolgárai életminőségét, egészségi állapotát javítsa. A megfelelő egészségi állapotban lévő társadalom képes nagyobb célok elérésére és versenyképes közösség építésére. A sport mindennapi élet nélkülözhetetlen része és népnevelő hatása miatt alkalmas arra, hogy a társadalom folyamatait alakítsa, ezáltal hatással legyen az adott közösség jövőjére is. Mindezeket figyelembe véve Hargita Megye Tanácsának elemi érdeke a sport támogatása és koordinálása, minél nagyobb tömegek aktív sportolásra ösztönzése

Hargita megye természeti adottságai számos szabadidős sporttevékenység gyakorlására nyújtanak lehetőséget, minden korosztály számára, egész év folyamán, mint pl. a hegyvidéki turázás, hegyi-országúti kerékpározás, úszás, sziklamászás, kajakozás, vadvízi evezés, lovaglás, sporthorgászás, sízés, sítájfutás, jégkorongozás, korcsolyázás, kutyaszánozás, stb. hogy csak a leggyakoriabbakat említsem.
Ugyanakkor a megfelelően felszerelt tornatermek, sportcsarnokok, műgyepes pályák kiváló feltételeket nyújtanak a sportolni vágyóknak, e fejlesztések eredményessége az utóbbi évek sportteljesítményén is megmutatkozott, úgy a téli, mint a teremsportok esetében.
Hargita Megye Tanácsa nagy gondot fordít az egészséges életmód, a mozgás fontosságának a tudatosítására, szabadidős sportlehetőségeink népszerűsítésére, a különböző sportágazatok fejlesztésére, ennek érdekében jött létre a megye sportstratégiája, vannak sporttevékenységeket támogató pályázati kiírásaink, valamint indultak el sportolási lehetőségek az intézmény keretein belül is. (pl. teremfutball, asztalitenisz, kosárlabda, aerobik, kerékpározás stb.)
 
 
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2017, október»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

Hasznos Telefonszámok

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774