Projekt partnerségi felhívások

Pályázatok, projektek - EU3doms projekt:

 

Az EU3doms projekt célja Európa jövőjének megvitatása, hangsúlyt fektetve az Európai Unió négy szabadságelvére. A projektben részt vevő partnerek az interkulturális párbeszéd révén hosszútávú együttműködést kívánnak létrehozni tapasztalatcsere céljából.

A célcsoportokkal folytatott viták célkitűzése az állampolgárok  közvetlen bevonása az őket érintő ügyekbe, tudatosítva bennük a politikai döntéshozatal befolyásolásának lehetőségét. Ennek érdekében az Eu3doms különbőző módszereket alkalmaz, mint például kiállítások, versenyek, flashmobok, élő könyvtárak szervezése, az EU-n belüli döntéshozatal folyamatának ismertetése, valamint sikertörténetek bemutatása. A projekt teret kíván nyújtani a vélemények kinyílvánítására, valamint célja felhívni az állampolgárok figyelmét a politikai döntéshozatal folyamatában való részvétel fontosságára. A projekt időtartama alatt hét esemény szerveznek A négy szabadságelv napja címmel, amely keretében több tevékenység is zajlik majd a következő irányelvek alapján:

·         A személyek szabad mozgása: idősek, valamint munkavállalók mobilitása, a szakképzett munkaerő vonzásával kapcsolatos kihívások vidéki régiók számára, a határellenőrzés visszaállítása a bevándorlási hullám növekedésének következtében.

·         A szolgáltatások szabadsága: a vállalkozók mobilitása a külföldi szolgáltatások biztosítása céljából és az EU-állampolgárok polgárok szabadsága a külföldön történő szolgáltatások (pl. egészségügyi ellátás) igénybevétele ugyanolyan feltételek mellett, amilyet a fogadó ország biztosít saját állampolgárai számára.

·         Az áruk és a tőke szabad áramlása: a helyi vállalkozók versenyképessége a külföldi befektetőkkel szemben, a külföldi piacokra való belépés, fiatal vállalkozók.

A négy szabadságelv napja elnevezésű eseményt a következő program szerint szervezik meg:

Helyszín

Időpont

Belgrád

2017.03.25

Csíkszereda

2017.05.06

Nis

2017.06.10

Hévíz

2017.08.19

Novi Sad

2017.09.10

Lendva

2017.10.08

Eisenstadt

2017.11.15

 

Az állampolgárok véleményét egy online kérdőív segítségével mérik fel. Az eredményeket egy rövid tájékoztató során ismertetik, hátteret biztosítva az események sikeres megszervezéséhez. A rendezvények kimenetelét, beleértve az állampolgárok bevonása révén kidolgozott politikai ajánlásokat, egy végső jelentésbe foglalják össze, amelyet a záró konferencián ismertetnek. Az említett konferenciára szakértőket és nemzetközi, európai politikai döntéshozókat hívnak meg annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet a négy szabadságelv fontosságára, kihivásokra és a lehetséges megoldási módozatokra.

Az EU3doms projekt hivatalos honlapja: http://eu3doms.eu/

Fotópályázat

A „Vita az Európai Unió négy szabadságának jövőjéről – EU3doms”nevű projekt keretén belül Hargita Megye Tanácsa fotópályázatot hirdet a következő témában: Az Európai Unió négy szabadságelve közül számodra melyik a legfontosabb, és miért?

Beküldési határidő: 2017. március 1. éjfél
Jelentkezhet minden romániai, 14–25 év közötti diákokból álló csoport (max. 5 személyes).

További részletek a következő linken: Call for Competition HU teljes szövege


 

Hargita Megye Tanácsa várja az észrevételeket a ”Hospitality Town-Twinning” című pályázathoz, az Európa a polgárokért 2014-2020 program keretében

 

A főpályázó, az olaszországi Lendinara város önkormányzata keres partnereket, Hargita Megye Tanácsa szeretne csatlakozni a ”Hospitality Town-Twinning című projekthez, melyet az Európa a polgárokért 2014-2020, pályázati program keretében nyújtanak be.

A projekt leadási határideje: 2017 március 1., a  partnerségi javaslatra 2017. január 7.

Keresett partnerek: helyi önkormányzatok

Pénzügyi vonatkozás: 25.000 Euró

A projekt témája: A népek különböző kulturális identitásából és ezek szellemi kulturális örökségéből kiindulva, Lendinara város önkormányzata olyan kezdeményezéseket szeretne indítványozni, hogy ismertesse az Európai Unió értékeit. A Twinning projekt, az állampolgárok és ifjúság bevonásával egy közös útvonalat hoz létre a turisztikai és kulturális foglalkoztatás jövőjével kapcsolatosan.

A projekt célja: Uniós szinten támogatni az állampolgárok demokratikus és polgári részvételét, fejleszteni az állampolgárok ismereteit az Unió döntéshozási folyamatára vonatkozóan, valamint új eszközöket találni ezek bevonására.

A város vita fórumoknak fog helyet adni az egyetemisták, politikusok, újságírók részvételével, melyek kulturális eseményekkel, tapasztalatcserékkel egybekötve interkulturális párbeszédet kezdeményeznek.

Lendinaraban a többi várossal egy időben 4 napos eseményekre kerül sor: a szerepük lényeges az integrálási folyamatra, illetve arra vonatkozóan, hogy új módszereket találjanak a következő 2019-es választásokon való részvétel ösztönzésére.

Hargita Megye Tanácsa azzal a felhívással fordul az érdekeltekhez, hogy akinek van észrevétele a projekttel kapcsolatban jelezze a pp@harghitacounty.ro  e-mail címen.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2017, október»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

Hasznos Telefonszámok

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774