Reabilitarea DJ123A
vineri, 15 ianuarie 2021 20:39:26
Reabilitarea DJ123A

     


 

 

 

Stimate Vizitator!

Reabilitarea drumului judetean 123A se apropie de final. Drumul de legatura între localitatile Tusnad si Sâncraieni  a fost reabilitat în perioada 2010-2012 datorita proiectului de finantare europeana câstigat de Consiliul Judetean Harghita.

Investim în viitorul tau! Proiect selectat în cadrul Programului Operational Regional si co-finantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.

Pe traseul Sâncraieni – Sântimbru – Sânsimion – Cetatuia – Vrabia - Tusnad consortiul câstigator Viaduct S.R.L. - Eurostrada S.R.L. a executat refacerea în întregime a partii carosabile a drumului, a consolidat podurile, podetele si a reamenajat trotuarele, precum si șanțurile de scurgere.

Informații despre proiect:

– La data de 8 octombrie 2009 a intrat în vigoare contractul de finantare a reabilitarii drumului judetean 123A (Tusnad – Sâncraieni Ciuc, 0+000 km – 14+600 km), contract care a fost semnat de unitatea teritorial administrativa a judetului Harghita, de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si de Agentia de Dezvoltare Regionala Centru.

– Scopul proiectului: dezvoltarea infrastructurii rutiere în vederea consolidarii dezvoltarii economice si sociale regionale.

– Valoarea totala a proiectului: 47 284 579,99 lei (TVA inclus).

– Contributia proprie: 783 404,74 lei (2% din valoarea totala).

– Valoarea sprijinului financiar nerambursabil: 38 386 832,26 lei.

– Durata de executie a lucrarilor: 18 luni, termen de finalizare: 8 iunie 2012.

– Garantia tehnica a lucrarilor: 96 luni.

Pâna la termenul de finalizare urmeaza sa fie finalizate lucrari de consolidare poduri, vor fi executate unele lucrari legate de siguranta circulatiei, amenajarea santurilor, realizarea trotuarelor si acceselor catre curti. Din aceasta cauza pâna la finalizarea lucrarilor în mod inerent vor avea loc restrictii de circulatie, interziceri de circulatie, iar pe traseul respectiv vor actiona utilaje de mare gabarit.

Având în vedere ca reabilitarea drumului judetean 123A este una dintre cele mai importante investitii ale judetului nostru, suntem convinsi ca finalizarea cu succes a lucrarilor de reabilitare va fi posibila numai daca populatia localitatilor afectate se raporteaza la eventualele inconveniente cu întelegere si totodata ne comunica eventualele propuneri si sesizari legate de aceasta investitie.

 

Cu respect, 

Borboly Csaba,

presedinte

Consiliul Judetean Harghita

Mai 2012 

 


 
Conținutul acestui material nu reprezinta în mod obligatoriu
poziția oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
 
Investim în viitorul tau. Proiect selectat în cadrul Operațional Regional
și co-finanțat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.
 
 
Pentru informații detaliate despre celelalte programe co-finanțate de Uniunea Europeana,
va invitam sa vizitați www.fonduri-ue.ro.