A DJ 123A út felújítása
kedd, 2020. november 24., 06:45:36

     


 

 

Tisztelt Látogató!

 Befejezéséhez közeledik a DJ 123A megyei út felújítása. 

A Hargita Megye Tanácsa által elnyert pályázat révén 2010-2012-ben sor került a Tusnád–Csíkszentkirály településeket összeköto 123A megyei út felújítására. A Regionális Operatív Program keretében kiválasztott projekt az Európai Unió támogatásával az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A Csíkszentkirály–Csíkszentimre–Csíkszentsimon–Csatószeg–Csíkverebes–Tusnád útvonalon - az úttest teljes felújítása mellett – a hidakat, átereszeket, járdákat és út menti árkokat is rendbe hozza a nyertes kivitelezo, a Viaduct Kft. és az Eurostrada Kft. alkotta konzorcium.

A projekt adatai:

- 2009. október 8-án érvénybe lépett a 123A megyei út (Tusnád–Csíkszentkirály, 0+000 km–14+600 km) felújítását célzó támogatási szerzodés, amelyet Hargita megye közigazgatási-területi egység, a Regionális Fejlesztési és Turisztikai Minisztérium és a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség írt alá.

- A pályázat célja: a regionális gazdasági és társadalmi fejlodés fenntartásához szükséges közlekedési infrastruktúra fejlesztése.

- A pályázat összértéke: 47 284 579,99 lej, ÁFÁ-val.

- Önrész: 783 404, 74 lej (az összérték 2%-a).

- A vissza nem térítendo pályázott összérték: 38 386 832, 26 lej.

- A munkálatok kivitelezési ideje: 18 hónap, határido: 2012. június 8.

- Az elvégzett munkálatok jótállási ideje: 96 hónap.

A befejezési határidoig hidak megerosítésére, forgalombiztonsági munkálatokra, udvarbejáratok, vizes árkok, járdák valamint lakóházak elotti bejáratok kialakítására kerül sor.

Tekintve, hogy a 123A számú megyei út felújítása megyénk egyik legjelentosebb beruházása, a munkálatok lefolyása alatt, illetve az elkövetkezo idoszakban is forgalomkorlátozásokra, útlezárásokra, valamint nagy teljesítményu munkagépek jelenlétére kell számítani. 

Meggyozodésünk, hogy a 123A jelzésu megyei út felújítása csak akkor fejezodhet be sikeresen, ha az érintett települések, családok megértéssel fogadják az esetleges kellemetlenségeket, valamint a beruházással kapcsolatos további javaslataikat, panaszaikat megosztják velünk.

 

Tisztelettel,

Borboly Csaba

elnök

Hargita Megye Tanácsa

2012. május

 

 


 
Conținutul acestui material nu reprezinta în mod obligatoriu
poziția oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
 
Investim în viitorul tau. Proiect selectat în cadrul Operațional Regional
și cofinanțat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.
 
 
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeana,
va invitam sa vizitați www.fonduri-ue.ro.